Library Expansion Project

layout cover

 

WITH YOUR HELP, OUR LIBRARY WILL BECOME A REALITY

Our "Building from Yesterday for Tomorrow" capital campaign, led by local community volunteers, will raise the necessary funds to realize our "Vision for Tomorrow".

  • $700,000 total is needed to fund the project
  • $200,000 has already been gratefully received
  • $500,000 needed to reach our goal will be raised through donations to our capital campaign

**Since COVID our estimate for the project cost is $650,000.

Hear Ye, Hear Ye. Read all about it!

Special recognition and gratitude are extended to our Building from Yesterday for Tomorrow Campaign honorary chair-couple, Harold and Grace Kurtz. They are the handprint on all we have been doing and will soon be the bookends forever honored for beginning and ending this historic endeavor to expand and renovate our treasured library.

Some years ago they began supporting this dream with funds from book sale signings and proceeds profits that have continued ever since. They kicked off our campaign with an initial $100,000 matching pledge from the Sanford “Sandy” Moss estate, donated $10,000 towards consulting services, and pledged $60,000 for our endowment fund.

And now they have gifted us with a new surprise with their latest pledge helping us reach our $650,000 expansion goal.

Table

Expansion Layout:

Please note, we will be keeping our same look and feel and we will still be on the National and State Historic Registry. These pictures will just give you a sense of the new space, how the library will be laid out and the additional space. 

The project is a single-story addition to the east of the existing library consisting of 1,334 square feet on the first floor. The total first floor of the existing library and addition is 2,794 square feet. Two openings in the wall between the existing Library and the addition will be added at the first-floor level and the existing library will be renovated with a conference room, various demolition and new finishes. The front of the building is designed to match the height of the existing building, as the roof will slope down the back.  An elevator pit is designed to go in the back of the library to someday allow accessibility to the current second floor.

Logo

 

 

It takes a Village to Raise a Library initiative

         Read the case for expansion

brochure front